9 løver i Cannes

POL endte altså med å vinne bronseløve for to av tre nominerte underkategorier: Technological Achievement in Digital Craft og Innovative Use of Technology. Av ti shortlistplasseringer har jobben dermed fått fem løver: Et gull, to sølv og to bronse. POL har i tillegg vunnet to sølvløver og to bronseløver for «25 kvm Syria» for NRK TV-aksjonen/Røde Kors, og reiser hjem med ni løver i bagasjen.

Presseklipp Kampanje:

Den jobben som i størst grad bidro til det gode, norske året, var Pols jobb for Audi – «The Sandbox». Denne jobben rasket med seg totalt ett gull, to sølv og to bronse – og ble mestvinnende, norske jobb. Gullet og to sølv kom i cyber-kategorien, mens de to bronsene kom i digital craft-kategorien.

Pol ble årets mestvinnende, norske byrå med ni løver i årets Cannes Lions. De fire siste løvene ble innkassert for TV-aksjonen og «25 m2 Syria». Denne jobben fikk to sølv i Promo & Activation og to bronse i PR.

Byråleder Monika Augustsson i Pol er strålende fornøyd med årets Cannes Lions.

- Her i Pol er det god stemning etter forrige ukes fantastiske uttelling i Cannes. Vi hadde et håp om at vi skulle få en løve eller de for de to jobbene vi sendte inn for Audi og TV-aksjonen, men hadde ikke selv i vårt minst ydmyke øyeblikk tro på at det skulle bli ni løver! Det er selvfølgelig veldig inspirerende og moro å få oppleve å få løver i Cannes, og dette kommer vi nok til å glede oss over i lang tid fremover, sier hun til Kampanje.

Hun regner ikke med at de kan regne med slik uttelling hvert år.

- Vi vet at det er mange faktorer som påvirker hva en internasjonal jury belønner med utmerkelse, og det er ikke alltid riktig å lage en kampanje for en oppdragsgiver som tikker av på det man internasjonalt forstår og beundrer. I år hadde vi to jobber som gjorde det, og det fikk vi uttelling for, sier hun.

Men Augustsson håper at de skal kunne klare å lage noen jobber som kan ha mulighet for å vinne noe også neste Cannes Lions.

- Det er klart at dette har gitt mersmak, så alle kommer nok til å legge inn et ekstra gir for at vi skal kunne hente hjem en løve eller to i neste år også, avslutter hun.

Les mer